Vinyasa flow jóga

Lekce vinyasa flow jógy je dynamická a jednotlivé pozice (ásany) jsou propojeny prostřednictvím hladkých přechodů, synchronizovaných s dechem. Tento styl jógy klade důraz na plynulý tok, kde každý pohyb je prováděn v souladu s nádechem nebo výdechem. Dech vede praxi a pomáhá udržovat rytmus.

Vinyasa Flow jóga je ideální volbou pro ty, kteří hledají vyváženou kombinaci fyzické aktivity a duševní relaxace prostřednictvím dynamických, rytmických a plynulých sekvencí. Nedoporučujeme pro těhotné ženy.

  • pondělí 17:15 – 18:15 pro všechny
  • úterý 17:30 – 18:30 pro všechny
  • úterý 18:40 – 19:50 pro pokročilejší
  • středa 17:15 – 18:15 pro všechny
  • pátky a soboty dle aktuálního rozvrhu

Flow jóga 

Flow jóga je plynulý styl jógy, který spojuje jednotlivé pozice v harmonický tok pomocí synchronizovaného dechu. Flow jóga je charakterizována hladkými přechody mezi ásanami a často se mění v rytmu hudby nebo vedení instruktora.

Vhodná lekce pro začínající, i pokročilé, pro těhotné a pro všechny ostatní, kdo chtějí praktikovat v klidnějším tempu.

  • neděle 18:30 – 19:30

Jemná flow jóga

Jemná flow jóga je klidný a plynulý styl jógy, který zahrnuje jemné pohyby a pozice, propojené hladkými přechody a synchronizované s dechem. Tento styl klade důraz na pomalé tempo, uvědomění si vlastního těla a relaxaci.

Tento styl je vhodný pro všechny věkové skupiny a úrovně zdatnosti, včetně těch, kteří mají omezenou pohyblivost nebo jsou po úrazech, pro začátečníky hledající pomalejší úvod do jógy, pro kohokoli, kdo chce snížit stres a nalézt vnitřní klid.

  • čtvrtek 18:40 – 19:40

Jin jóga

Jin jóga je pomalý a jemný styl jógy, který se zaměřuje na protažení hlubších vrstev tělesných tkání, jako jsou šlachy, fascie a klouby. Tento styl jógy klade důraz na dlouhé výdrže v pasivních pozicích, což podporuje uvolnění a hlubokou relaxaci.

Lekce je vhodná pro všechny, včetně začátečníků, kteří chtějí objevit kouzlo pomalého a vědomého pohybu.

Power jóga

Power jóga je dynamický a energický styl jógy, který kombinuje silové a vytrvalostní ásany s plynulými přechody. Cílem je posílit tělo, zlepšit flexibilitu a vytrvalost, a zároveň podpořit duševní koncentraci a rovnováhu. Power jóga zahrnuje ásany, které posilují svaly celého těla, zlepšují kardiovaskulární kondici a podporují vytrvalost. Praxe vyžaduje vysokou úroveň koncentrace a mindfulness, což podporuje duševní rovnováhu a zaměření.

Lekce jsou vhodné pro ty, kdo hledají  intenzivní a fyzicky náročnější praxi, chtějí zlepšit svou sílu, vytrvalost a flexibilitu, aktivní osoby, které chtějí doplnit svou běžnou fitness rutinu o dynamickou formu jógy. Není vhodná PRO TĚHOTNÉ!

  • čtvrtek 17:30 – 18:30

Dětská a teen jóga

Cvičení jógy přináší dětem radost, rozvíjí jejich motorické schopnosti, pamět a pozornost. Během lekcí se děti učí pozice, které jsou inspirované přírodou a světem kolem nás. Učí se správně dýchat (vhodné i pro astmatiky), zkouší relaxovat a na chvilku se zastavit. Cvičením se lépe naučí vnímat své tělo, respektovat sebe i své kamarády v nesoutěživém prostředí.

Jóga pro děti zahrnuje mnoho her, příběhů, písniček a aktivit, které jsou zábavné a interaktivní. Tento přístup udržuje děti zapojené a motivované k praxi. Pozice (ásany) jsou přizpůsobeny fyzickým schopnostem a potřebám dětí. Používají se jednodušší a bezpečnější verze pozic, než v praxi dospělých.

Tato lekce je vhodná pro všechny děti ve věku od 3 do 6let a od 6 do 10 let. Lekce probíhá BEZ doprovodu rodičů. 

Teen jóga učí děti lépe vnímat své tělo, respektovat sebe a své kamarády v nesoutěživém prostředí. Lekce jsou vytvářené tak, aby respektovali fyzické, mentální a emocionální přínosy jógy s potřebami a zájmy teenagerů.

Teen jóga zahrnuje dynamické a statické pozice (ásany), které zlepšují sílu, flexibilitu a rovnováhu. Pozice jsou často vybírány tak, aby odpovídaly potřebám rostoucího těla a pomáhaly při správném držení těla. Uči se i techniky hlubokého dýchání, které pomáhají zklidnit mysl, zlepšit koncentraci a snižovat stres, a také relaxaci pro snadnější uvolnění a regeneraci.

Tato lekce je vhodná pro všechny děti ve věku od 11 do 15 let. Prosíme o respektování tohoto rozmezí z důvodů práce se skupinou. Děkujeme!

  • úterý 15:15 – 16:00 Kurz – Hravá jóga 3-6 let
  • středa 16:00 – 17:00 Mindfulness teen jóga 11-15 let

Jóga pro zdravá záda

Tyto lekce vychází z nejnovějších poznatků v oblasti rehabilitace, jógy, funkčního cvičení. Velký důraz je kladen na zvládnutí efektivního zapojení středu těla (hlubokého stabilizačního svalového systému páteře), techniku správného dýchání a jeho rozvoj pro zlepšení zdraví a nápravu nevhodných pohybových stereotypů.

Lekce je vhodná pro všechny. Tempo lekce je plynulé, jemné a dává prostor pro správné provedení. Je vhodné i pro začátečníky. Nedoporučujeme těhotným ženám, protože velká část pozic a pohybů aktivně zapojuje střed těla. 

  • úterý 16:15 – 17:15

Onko jóga

ONKO jóga je speciálně navržený typ jógy zaměřený na podporu osob, které procházejí léčbou rakoviny nebo se zotavují po ní. Lektoři jsou speciálně vyškolení na tyto lekce, aby jógovou praxi vhodně přizpůsobili pro specifické potřeby a omezení, které mohou onkologičtí pacienti mít.

ONKO jóga zahrnuje jemné ásany, které jsou navrženy tak, aby podporovaly tělo bez nadměrného namáhání. Používají se podpůrné pomůcky jako bloky, popruhy, polštáře a židle.

Naše lekce fungují pod záštitou projektu Karma srdcem a nabízíme tyto lekce s kvalifikovanou lektorkou zdarma pro nemocné pacienty v našem okolí.

  • středa 9:45 – 10:45

Jóga pro začínající

Tyto otevřené lekce jsou určené pro všechny, kdo s jógou začínají nebo mají za sebou několik lekcí a zároveň se nechtějí/nemohou zapsat do kurzu. Postupně se učíme jógové pozice, dýchání a další jógové techniky. Během lekce se tělo příjemně protáhne a posílí, zlepší se krevní oběh i dýchání, zklidní se mysl, zbavíte se stresu a únavy. Pro všechny, kdo chtějí praktikovat v klidnějším tempu a zároveň si osvojit základy jógy.

  • neděle 17:15 – 18:15

Jóga 60+

Tyto lekce jsou určené pro dříve narozené. Při lekci si protáhneme a posílíme celé tělo v klidném tempu s ohledem na fyzické možnosti zúčastněných, s modifikacemi a pomůckami dle potřeby. Postupně se naučíme jógové pozice, které nám pomohou udržet mobilitu kloubů, svalový tonus a koordinaci. Zaměříme se na dýchání a umění odpočinku.

  • úterý 9:40 – 10:30
  • čtvrtek 9:40 – 10:30

Hatha flow jóga

Hatha flow jóga kombinuje statičtější a soustředěnou praxi Hatha jógy s dynamickými a plynulými přechody Flow jógy. V pozicích budeme setrvávat v delších výdržích a následně je plynule propojovat mezi sebou, i pomocí tzv. vinyás. Lekce je většinou ve středním tempu, s důrazem na propojení pohybu s dechem, ale stále si uchovává prvky pomalé a hluboké praxe.

Lekce je vhodná pro všechny, kdo chtějí praktikovat v klidném ale intenzivním duchu, pro začínající i pokročilejší praktikanty jógy, je vhodná i pro ty, kdo mají věkem omezenou hybností kloubů, ale stále chtějí aktivně praktikovat.

  • úterý 17:30 – 18:30

Jóga pro těhotné

Lekce jógy pro těhotné se zaměřují na bezpečné a jemné cvičení, které podporuje fyzické zdraví, emoční pohodu a přípravu na porod. Během jógové praxe uvolníme bolavá zadá, odlehčíme pánevnímu dnu, posílíme a protáhneme potřebné svaly a napojíme se na rostoucí miminko. Bezpečné cvičení během celého těhotenství Vám usnadní i samotný porod. Na lekci můžete přijít i bez předchozí zkušenosti s jógou.

Jóga pro duševní hygienu

Duševní hygiena je nezbytnou součástí života, zvlášť v dnešní době. Vnitřní klid je novodobým luxusem a současně něčím, na čem můžeme pracovat jen my sami. Tak, jako každý den pečujeme o své fyzické tělo, je důležité pečovat i o svou mysl a nervový systém. Naše mysl bývá přehlcena velkým množstvím vjemů, informací a podnětů, kterým je každodenně vystavována. Musíme čelit mnoha výzvám i stresujícím okolnostem. Zachovat si duševní klid vyžaduje vědomou, soustavnou práci.

V lekcích Jógy pro duševní hygienu se budeme věnovat zklidňujícím, uvolňujícím a relaxačním jógovým technikám, meditacím, jemné praxi, pranayamě, jóga nidře a dalším technikám, které nám pomohou nacházet klid nejen na podložce, ale i v praktickém životě.

Pravidelně se budou střídat lekce jin jógy, jóga nidry, restorativní jógy a meditace.

Tato lekce je ideální pro všechny, kdo potřebují zpomalit, uvolnit se a najít chvíli klidu ve svém rušném životě.

  • středa 18:30 – 19:30

Jóga pro uvolnění a relaxaci

Tato lekce je zaměřená na jemné protažení, zklidnění mysli a hlubokou relaxaci těla. Cílem je pomoci praktikujícím uvolnit napětí, zlepšit flexibilitu, a podpořit celkovou duševní a fyzickou pohodu. Lekce zahrnuje jemné a nenáročné jógové pozice, které jsou zaměřeny na uvolnění napětí ve svalech a podporu flexibility.

Praktikování dechových cvičení pomáhá zklidnit nervový systém, snížit stres a zvýšit vědomí vlastního těla. Lekce často končí dlouhou relaxační částí, kde účastníci leží v pohodlné pozici a jsou vedeni do hlubokého stavu relaxace.

  • středa 19:40 – 20:40

Máte vybranou svou lekci?