KURZ: Jóga – cesta ke spokojenějšímu životu
TERMÍN

pondělky 18:30 – 19:30

23. 9. – 16. 12. 2024

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

2.400,- Kč/kurz

220,- Kč/ jeden termín – otevřená místa pro občasné zájemce jsou pouze 4

Tento 12-týdenní kurz Vás provede nejen ásanovou praxí, ale odhalí jógu jako cestu k hlubší spokojenosti v každodenním životě. Moudrost starodávných jógových textů, platná i v dnešní době, se propojuje s moderní psychologií a nabízí cenné nástroje pro nalezení vnitřního klidu.

Každá lekce bude zahrnovat komplexní jógovou praxi – od dynamických ásan, přes dechová cvičení až po hluboké meditace. Inspirujeme se starodávnou jógovou moudrostí, abychom našli sami sebe, objevili náš vnitřní klid a naučili se zvládat chaos kolem nás.

Jógová praxe se bude měnit podle tématu – od energického a dynamického tempa, až po pomalé a relaxační chvíle.

Doporučujeme se přihlásit na celý kurz pro návaznost témat a jistotu místa, tito zájemci budou mít přednost. Otevřená místa pro občasné zájemce jsou pouze 4.

Tento kurz není vhodný pro těhotné ženy a úplné začátečníky v józe.

KURZ: Hravá jóga 3-6 let
TERMÍN

24. 9. – 3. 12. 2024
úterky 15.15 – 16.00 hod.

LEKTOR

Eva Zikuda

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

1.200,- Kč/kurz

130,- Kč/ jednotlivý termín

V tomto uceleném kurzu otevřeme dětem dveře do světa jógy. Děti se postupně naučí nové pozice a jógové techniky, které přinášejí mnoho výhod:

  • zlepšení držení těla
  • zvýšení flexibility
  • lepší koordinaci a rytmičnost

Jóga zároveň

  • rozvíjí kreativitu
  • posiluje sebevědomí
  • pomáhá uvolnit se a vyjádřit své emoce
  • pomáhá vhodně využít přebytečnou energii

Zábavnou a hravou formou předáme dětem principy zdravého pohybu i sebevyjádření. Děti také lépe zvládají stresové situace. Vytvoří si zdravý návyk pro celoživotní duševní pohodu a zdraví.

Vhodné pro děti ve věku 3-6 let, pro začínající jogínky a ty, kdo už se s jógou potkali. Lekce probíhají BEZ doprovodu rodičů! 

KURZ: Aštanga vinyasa jóga
TERMÍN

pondělky 17:15 – 18:15

30. 9. – 16. 12. 2024

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

2.000,- Kč/kurz

Aštanga vinyasa jóga je tradiční styl jógy, který klade důraz na dynamické propojení dechu a pohybu prostřednictvím pevně daných sekvencí ásan. Tento styl jógy, vytvořený Pattabhi Joisem, klade důraz na disciplínu, pravidelnou praxi a postupné zvládání jednotlivých sérií.

V lekcích se postupně budete učit nové pozice a jejich propojení na předchozí pozice, až se postupně naučíte celou sérii, kterou budete zvládat praktikovat sami.

Proč praktikovat aštanga jógu?

  • prováděné ásany posilují svaly a zvyšují pružnost těla
  • dynamický rytmus a plynulé přechody zvyšují srdeční frekvenci a zlepšují kardiovaskulární zdraví
  • důraz kladený na dech a drišti (ukotvení pohledu) podporuje mindfulness a zklidňuje mysl
  • pravidelná praxe vyžaduje disciplínu a postupné zvládání sérií podporuje sebedůvěru a sebeuvědomění

Lekce jsou vhodné pro ty, kdo preferují strukturovanou a disciplinovanou praxi jógy, ty, kteří chtějí zlepšit svou fyzickou kondici a flexibilitu, hledají náročnou a intenzivní praxi a pro ty, kdo oceňují tradiční a systematický přístup k józe. Nedoporučujeme pro těhotné ženy a osoby s pohybovým omezením.

WORKSHOP: Obličejová jóga
TERMÍN

neděle 13. 10. 2024
13.30 – 16.30 hod.

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

1.300,- Kč

Obličejová nebo taky FACE jóga nabízí kombinaci cvičení a masáží, při kterých dochází k opakovaným napínáním a uvolňováním svalů v oblasti obličeje, krku a dekoltu. Jediná neinvazivní metoda, se kterou si zachováte či obnovíte přirozeně mladistvou pleť s estetickými, zdravotními, relaxačními a v neposlední řadě finančními benefity. Jóga obličeje zachovává přirozený a mladiství vzhled, bez použití skalpelu či botoxu.

Během 3 hodin se naučíme správnou techniku základních cviků. Ukážeme si základní masáž, jak ruční, tak se silikonovou baňkou. Každý účastník obdrží individuální plán cviků problémových partií a dostanete pomůcky (kartičky s cviky) s sebou domů.

Během workshopu se naučíte:

  •  jak si zpevnit krk
  • odstranit dvojitou brad
  • zpevnit kontury obličeje
  • zpevnit líčka
  • eliminovat otoky pod očima
  • zjemnit vrásky na čele a okolí očí.
Workshop je vhodný pro všechny, kdo chtějí pracovat sami na sobě, předchozí zkušenost s jógou není vůbec nutná!

 

Podzimní víkendy v Krkonoších
TERMÍN

pátek – neděle

1. – 3. 11. 2024

8. – 10. 11. 2024

MÍSTO

4* hotel Savoy
Špindlerův Mlýn Krkonoše

CENA

6.400,- Kč první termín

6.000,- Kč druhý termín

Pro letošní rok Dana pro Vás ve spolupráci s hotelem Savoy připravila dokonce dva termíny v tomto oblíbeném hotelu! Můžete si tedy vybrat, který termín je pro Vás vhodnější a včas si rezervujte místo!

Listopad je takový přechodový měsíc, kdy nastává čas napojení se sami na sebe, zvenku přecházíme dovnitř, a to nejen ve smyslu vnějšího prostoru, ale i toho našeho vnitřního. Dopřáváme si klidnější aktivity, je čas na trochu odpočinku a sebe rozmazlování, než přijde předvánoční shon.

Na každém víkendu Vás čekají 4 lekce jógy. Lekce budou v různých stylech – vinyasa flow po ránu pro probuzení energie a večer si naopak dopřejeme klidnější až relaxační styl pro zklidnění a uvolnění. Součástí lekcí budou i dechová cvičení a meditace.

Kromě jógy budete mít prostor na menší či větší procházku po horách, saunování, skvělou snídani, která se často přetáhne do příjemného povídání u kávy, a večer výbornou večeři o dvou chodech. Vezměte s sebou kamarádky či partnera a pojeďte si to užít!

Program

Pátek: 18:30 – 19:45 večerní lekce

             20:00 večeře

Sobota: 8:00 – 9:00 ranní lekce

               9:00 – 10:30 snídaně

               volný čas na procházku, saunu a odpočinek

               17:30 – 19:00 večerní lekce

               19:30 večeře

Neděle: 8:00 – 9:00 ranní lekce

               9:00 – 10:30 snídaně

Cena

6.400,- (1. – 3.11.) nebo 6.000,- (8.-10.11.) zahrnuje dvě noci v luxusním hotelu v centru Špindlerova Mlýna, včetně bohatých snídaní a 2chodých večeří, jógový program, pronájem sálu s malým občerstvením před lekcemi, vstup do wellness.

Při rezervaci je nutné uhradit zálohu 50%.

Přihlášky a dotazy posílejte přímo Daně na dana@terapie-joga.cz 

Adventní jóga víkend v Orlických horách
TERMÍN

pátek – neděle
6. – 8. 12. 2024

MÍSTO

Amenity Resort, Orlické hory

CENA

5.690,- Kč

Na tomto víkendu si dopřejeme čas pro sebe. Dovolíme si se na chvíli odpojit od starostí a shonu, které přirozeně patří k tomuto času, a naopak načerpáme energii, uvolníme nahromaděný stres a odpočineme si – a to pomocí jógové praxe, zimní procházky nebo relaxace v příjemném wellnessu.  Čekají nás 4 lekce jógy – ranní více dynamické pro probuzení energie, večerní pomalejší s cílem zklidnit mysl a uvolnit tělo.

 

PÁTEK

večer 18:30 – 19:30 jóga pro vnitřní klid a harmonii  

Opakem klidu je chaos a přepjetí. V této praxi se tedy budeme soustředit na zklidnění těla i mysli. Pomocí jednoduchých pozic spojených do plynulého pohybu se uzemníme v přítomném okamžiku, dovolíme si cítit své opravdové emoce a pomocí dechu je transformujeme do klidu a uvolnění.

SOBOTA

ráno 8:00 – 9:00 ranní probuzení

Ranní jógová praxe na probuzení těla i mysli, včetně pranajámy a meditace. Připravíme tělo i mysl na nový den.

večer 17:00 – 18:30 jógové protažení a relaxace

V této prodloužené lekci se zaměříme na uvolnění napětí, protažení ztuhlých svalů, ale i šlach a vazů pomocí delších výdržích v pozicích. Dopřejeme si i prostor pro hlubokou relaxaci ve formě jóga nidry.

NEDĚLE

ráno 8:00 – 9:00 ranní probuzení

Ranní jógová praxe na probuzení těla i mysli, včetně pranajámy a meditace. Připravíme tělo i mysl na nový den.

Více informací k pobytu a rezervace najdete zde. Rezervujte si místo včas u Nikoly Odvárkové na odvarkova@villasresorts.cz

LETNÍ SLUNOVRAT – 108 POZDRAVŮ SLUNCI
TERMÍN

čtvrtek 20. 6. 2024

17:30 – 19:00 hod.

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

300 Kč

Přijďte si s námi zacvičit 108 pozdravů slunci na oslavu letního slunovratu a Mezinárodního dne jógy!

Jedná se o starobylou jogínskou tradici, kdy jógové komunity, po celém světě, cvičením 108 pozdravů slunci oslavují příchod léta.

Vnitřní teplo, které se během této pohyblivé meditace vytváří ve vašem těle, je očistné, detoxikační a umožňuje nám být více v kontaktu sami se sebou i s matkou Zemí.

Může se vám zdát, že to bude hodně fyzicky náročné, ale překvapivě je to spíš těžší pro psychiku – protože během praxe budete zaměřovat svoji pozornost více dovnitř sebe sama. Pozdravy slunci vám umožní uvolnit uvízlou negativní energii ve vašem těle, pomohou vám s ní pohnout, a nakonec se jí i zbavit. Bez ohledu na celkový počet provedených pozdravů slunci, budete potěšeni svou silou a tím, kolik toho zvládnete. Věřte, že jste silnější, než si myslíte!

Všechny úrovně pokročilosti jsou vítány.

Součástí této lekce je i prodloužené závěrečná meditace.

Ájurvéda workshop: Harmonie a zdraví v letním období
TERMÍN

pátek 21. 6. 2024

17.30 – 19.30 hod.

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

450,- Kč

Připojte se k našemu workshopu o Ájurvédě, který vám přinese cenné poznatky, jak pečovat o své zdraví a pohodu během letního období.

Co můžete očekávat?

  • Základy péče o zdraví: Naučíte se o důležitosti životosprávy a denních rituálů pro harmonické léto.
  • Podpora trávicího ohně: Zjistíte, jak podpořit trávicí oheň, aby byl v plné síle, aniž by přehříval vaše tělo.
  • Ájurvédské principy stravování: Objevíte základní principy ájurvédské stravy pro léto a naučíte se zdravé způsoby ochlazování těla.
  • Ochlazující dechové techniky: Vyzkoušíte si osvěžující dechové techniky, které vám pomohou udržet příjemnou teplotu těla.
  • Ásanová praxe pro harmonii: Projdeme lehkou ásanovou praxí zaměřenou na snížení Pitta dóši a dosažení vyváženosti v těle.
  • Otevřená diskuze: Budete mít příležitost klást otázky a prozkoumat téma Ájurvédy důkladněji.

Přijďte se naučit, jak vytvořit harmonický a zdravý životní styl pro léto, který vám pomůže dosáhnout rovnováhy a pohody ve vašem těle i mysli. Těšíme se na vaši účast!