Jin jóga pro podporu imunity
TERMÍN

pátek 18. 10. 2024

17.30 – 19.00 hod.

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

330,- Kč

Podzim nás svou energií přímo vybízí ke zklidnění, návratu dovnitř (sebe), k nicnedělání nebo k jógovému zklidnění na podložce. Jang v přírodě i v nás postupně přechází v jin. Přijmeme-li toto období jako součást přírodního cyklu, můžeme z něj vytěžit spoustu síly k vnitřnímu růstu a duševní obnově. Jinovými pozicemi podpoříme tok energie v drahách plic a tlustého střeva, které jsou úzce spojeny s imunitou a celkovou odolností organismu, a které nám pomáhají zbavovat se nepotřebného, nejen z našeho těla, ale i z mysli.

Lekce je vhodná pro začátečníky i pokročilé, kteří chtějí prohloubit svůj kontakt se sebou samými a přizpůsobit se rytmu přírody. Lekce není vhodná pro osoby s omezenou schopností dlouhodobě setrvávat v jedné pozici.

Jóga pro nastávající maminky – WORKSHOP
TERMÍN

sobota 19. 10. 2024

09:30 – 12:00 hod.

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

500,- Kč

Na tomto setkání si dopřejeme prodlouženou jógovou praxi pro nastávající maminky, uvolníte bolavá záda a protáhneme bezpečně celé tělo.

Pověnujeme se našim nohám, které teď nosí dva životy, v rámci reflexní terapie. Naučíme se i jemné techniky dýchání a relaxace, které se mohou hodit nejen v těhotenství, ale i při samotném porodu.

Nebudeme se ale jen hýbat – čeká vás i povídání o tom, jak jóga může podpořit zdravý a pohodový průběh těhotenství. Získáte tipy, jak si tuto speciální dobu co nejvíce užít.

Power jóga: síla paží a nohou
TERMÍN

pátek 25. 10. 2024

17:30 – 19:00 hod.

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

330,- Kč

V této prodloužené lekci se budeme věnovat zejména cvikům, které mohou efektivně zpevnit svaly nohou a paží, tak aby nebyly slabé a povolené.

Nebude chybět ani posilování středu těla – mnoho jógových pozic zaměřených na posílení středu těla je úzce spjato se zapojením svalů paží a nohou.

Posílíme tak komplexně celé tělo, aby získalo sílu, bylo plné energie a správně fungovalo.

Samozřejmě nezapomeneme na úvodní protažení těla, pozdravy slunci a závěrečnou meditaci.

Lekce je více dynamičtější, ale vhodná pro všechny úrovně cvičících. Lekce není vhodná pro těhotné ženy a osoby s akutními zraněními nebo zdravotními omezeními.

Aroma jin jóga – meridián žaludku
TERMÍN

sobota 26. 10. 2024

17.30 – 19.00 hod.

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

330,- Kč

V průběhu roku prochází naše tělo různými fázemi, kdy se určité orgány stávají aktivnějšími, nabíjejí se energií a očišťují se. V tomto období je obzvláště důležité přizpůsobit svůj životní styl a zaměřit se na harmonizaci a očistu konkrétního orgánu. Přijďte na speciální lekci Aroma Jin Jógy, kde se zaměříme na meridián žaludku. Tato jemná, ale účinná praxe podpoří harmonizaci orgánů skrze speciálně zvolenou sestavu ásan a aromaterapii.

Lekce je vhodná pro pokročilé i začátečníky a pro ty, kteří hledají jemnou a relaxační praxi. Lekce není vhodná pro těhotné ženy a osoby s akutními problémy s trávicím systémem.

Fyzio jóga – obohaťte svou praxi o poznatky fyzioterapie
TERMÍN

pátek 1.11.2024

17.30 – 19.30 hod.

LEKTOR

Eva Zikuda

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

420,- Kč

Během této lekce se společně zaměříme na posun vaší jógové praxe na novou úroveň díky spojení s fyzioterapeutickou metodou DNS (dynamická neuromuskulární stabilizace), kterou vyvinul renomovaný profesor Pavel Kolář. Tato metoda, často využívaná našimi předními sportovci včetně úspěšných olympioniků, vám pomůže dosáhnout větší stability, síly a jistoty nejen v jógové praxi. Zároveň účinně ošetří problematické oblasti pohybového aparátu, jako jsou bedra, ramena a zápěstí.

Co vás čeká:

Stojné a obrácené pozice– Druhá lekce přinese praktické tipy na stabilizaci těla ve stojných a obrácených pozicích. Zjistíte, jak si bezpečně a efektivně udržet rovnováhu a sílu v těchto náročnějších ásanách.

Přijďte prohloubit své jógové dovednosti a získat cenné poznatky o správné funkci vašeho těla.

Tyto lekce jsou vhodné pro všechny, kteří chtějí svou praxi posunout na vyšší úroveň a lépe porozumět svému pohybovému aparátu.

Praktická podzimní aromaterapie & jemná jóga
TERMÍN

sobota 2. 11. 2024

17.00 – 19.00 hod.

LEKTOR

Kateřina Červáková

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

450,- Kč

Přijďte si užít voňavý a klidný večer plný aromaterapie a jemné jógy! Pokud vás zajímá, jak éterické oleje přirozeně začlenit do svého každodenního života, nebo chcete načerpat tipy, jak si aromaterapií podpořit zdraví, je tato lekce přesně pro vás.

Workshop začneme krátkou jógovou sekvencí, která uvolní tělo, zklidní mysl a připraví vás na povídání o základech aromaterapie. S odbornou aromaterapeutkou si přiblížíme taje této léčebné metody a dozvíte se, jak vybrat vhodné oleje pro posílení imunity či úlevu při nachlazení. Zároveň se podíváme na to, jak éterické oleje správně používat, aby prospívaly a neškodily – třeba i u dětí, nebo proč je dobré se některým olejům vyhnout.

Po zajímavém povídání si vychutnáte jemnou jógovou praxi obohacenou o příjemné vůně, která vám přinese hlubokou relaxaci. Na závěr, pokud si to budete přát, vás čeká relaxační dotek v podobě masáže pro dokonalé uvolnění.

Tato lekce vám nabídne praktické tipy a intenzivní odpočinek, abyste do podzimu a zimy vstoupili s energií a vnitřním klidem.

Lekce je vhodná pro všechny. Aromaterapie se však nedoporučuje ženám v prvním trimestru těhotenství.

Podzimní víkendy v Krkonoších
TERMÍN

pátek – neděle

1. – 3. 11. 2024

MÍSTO

4* hotel Savoy
Špindlerův Mlýn Krkonoše

CENA

6.400,- Kč

Pro letošní rok Dana pro Vás ve spolupráci s hotelem Savoy opět připravila jógový pobyt v tomto oblíbeném hotelu!

Listopad je takový přechodový měsíc, kdy nastává čas napojení se sami na sebe, zvenku přecházíme dovnitř, a to nejen ve smyslu vnějšího prostoru, ale i toho našeho vnitřního. Dopřáváme si klidnější aktivity, je čas na trochu odpočinku a sebe rozmazlování, než přijde předvánoční shon.

Na víkendu Vás čekají 4 lekce jógy. Lekce budou v různých stylech – vinyasa flow po ránu pro probuzení energie a večer si naopak dopřejeme klidnější až relaxační styl pro zklidnění a uvolnění. Součástí lekcí budou i dechová cvičení a meditace.

Kromě jógy budete mít prostor na menší či větší procházku po horách, saunování, skvělou snídani, která se často přetáhne do příjemného povídání u kávy, a večer výbornou večeři o dvou chodech. Vezměte s sebou kamarádky či partnera a pojeďte si to užít!

Program

Pátek: 18:30 – 19:45 večerní lekce

             20:00 večeře

Sobota: 8:00 – 9:00 ranní lekce

               9:00 – 10:30 snídaně

               volný čas na procházku, saunu a odpočinek

               17:30 – 19:00 večerní lekce

               19:30 večeře

Neděle: 8:00 – 9:00 ranní lekce

               9:00 – 10:30 snídaně

Cena

6.400,- zahrnuje dvě noci v luxusním hotelu v centru Špindlerova Mlýna, včetně bohatých snídaní a 2chodých večeří, jógový program, pronájem sálu s malým občerstvením před lekcemi, vstup do wellness.

Při rezervaci je nutné uhradit zálohu 50%.

Přihlášky a dotazy posílejte přímo Daně na dana@terapie-joga.cz 

Balzám pro Vaše záda – restorativní jóga
TERMÍN

neděle 3. 11. 2024

10.00 – 11.30 hod.

LEKTOR

Petra Šlechtická

MÍSTO

Jóga Prostor

CENA

350,- Kč

V nedělním dopoledni vás zveme na klidnou a pečující lekci restorativní jógy, která se zaměří na uvolnění a regeneraci spodní části zad. Tato praxe nabízí hluboký odpočinek a zastavení v dnešní uspěchané době. Jemné pozice, doplněné bolstery a dekami, Vám umožní vědomě uvolnit napětí v bederní oblasti, které se v těle často hromadí vlivem stresu a nesprávného držení těla. Restorativní jóga je především o péči o sebe, o naslouchání tělu a jeho potřebám. Přináší hluboký pocit klidu, zklidnění mysli a celkovou úlevu nejen pro záda, ale i pro duši.

Dopřejte si čas, kdy můžete zcela odložit starosti a naplno se ponořit do regenerace a péče o sebe.

Lekce je vhodná pro začátečníky i pokročilé, kteří chtějí prohloubit svůj kontakt se sebou samými.